NIEUWS

Bijscholing vmbo.nl

De kwartiermakers PIE hebben de afgelopen periode na inventarisatie van de platformen, mooie cursussen toegevoegd voor de keuzevakken PIE in het VMBO. Graag willen wij deze nieuwe cursussen bij jullie onder de aandacht brengen, zodat jij en jouw school gebruik kan maken van de subsidie die er nog zitten op deze nascholingscursussen. Je kunt via de website bijscholingvmbo.nl zien welke cursussen zijn toegevoegd, deze zijn aangeduid met "nieuw". De volgende nieuwe cursussen hebben we toegevoegd:

Automatiseringsproject
Eendaagse cursus met als leidraad één montagebord waarop de twee keuzevakken zijn uitgewerkt. Hierin komt aan de orde: domotica installatie, PLC besturing van een roldeur, Pneumatiek besturing van een draaideur en een RGB besturing.
Uitgevoerd door de firma Niko te Vaassen

Basis domotica met NHC-II
Eendaagse cursus met practicumsituatie schakelmodules en rolluikmodules aansluiten en via bus drukknoppen of smartphone kunnen bedienen. Deze besturingen vanuit een functietabel kunnen programmeren en in bedrijf stellen.
Uitgevoerd door de firma Niko te Vaassen

Duurzame comfortwoning
Eendaagse cursus gericht op het duidelijk maken dat alleen het primaire proces (warmtepomp of ventilatie of duurzame verlichting) onvoldoende is. Onze grote uitdaging zal liggen in het besturen van de primaire processen.
Uitgevoerd door de firma Niko te Vaassen

Koeltechniek - basis
Na afronding van de vierdaagse cursus bent u in staat eerstelijnsstoringen te verhelpen aan eenvoudige koelinstallaties.
Uitgevoerd door ROVC

Netwerken - Ethernet TCP/IP
Na deze tweedaagse cursus Netwerken - Ethernet TCP/IP kunt u een Ethernet-verbinding realiseren, zowel in een industriële omgeving als in een PC-netwerkconfiguratie.
Uitgevoerd door ROVC

Nieuw! Pomptechniek - basis
Na afronding van de eendaagse cursus Pomptechniek - basis kunt u eenvoudige storingen verhelpen, eerstelijns onderhoud en een inspectie uitvoeren.
Uitgevoerd door ROVC

Thermografie - basis
Na afronding van de eendaagse training en practicum Thermografie begrijpt u de belangrijkste basisprincipes van thermografie. U kunt een warmtebeeldcamera op de juiste manier bedienen en bent op de hoogte van de belangrijkste instellingen van de camera.
Uitgevoerd door ROVC

Je kunt deze cursussen vinden via de website: https://bijscholingvmbo.nl/pie/

Cursusaanbod: Produceren Installeren en Energie | Bijscholing VMBO

Cursusaanbod / Produceren Installeren en Energie. 3D-design en 3D-printen met Autodesk Fusion 360 - basis. Tijdens deze tweedaagse basistraining Autodesk Fusion 360 leert u - op uw praktijk gericht - schetsen, 3D-ontwerpen, -modeleren en het maken van technische werktekeningen. 3Dkanjers i.s.m. Cad & Company Bekijken Data bekend

bijscholingvmbo.nl

Tot slot willen we jullie erop wijzen dat je komend schooljaar je kunt inschrijven voor de professionaliseringstraject om bevoegd docent PIE te worden.

Hieronder een film over dit traject.

https://youtu.be/kcgeZeMYg4I