NIEUWS

Drones in jouw klas?

Innovatiekracht bij jonge mensen stimuleren en nieuwe technologie naar de klas brengen: dat is de passie van FutureMindz. In onze inspirerende lespakketten komen technische vakvaardigheden, 21-eeuwse vaardigheden, gamification en fun samen. Drones, VR en 3D-printen zijn enkele middelen die we inzetten.

In ons lesprogramma Drone Cup Finals gaan de leerlingen aan de slag met drones. Ze ontwerpen en bouwen eigen dronerace-obstakels en/of een eigen drone.

Behalve 21-eeuwse vaardigheden leren ze de door jou als docent gewenste vakvaardigheden als metaalbewerking, werken met arduino, een lichtplan ontwerpen, CAD-tekenen of 3D-printen.

Wij kunnen de eerste ‘dronelessen’ op school verzorgen. De techniekdocent zelf begeleidt de leerlingen tijdens het bouwen van de obstakels of de drones. Samen creëren we zo inspirerend en Sterk Techniekonderwijs.

In samenwerking met het Consortium Beroepsonderwijs breiden we de Drone Cup Finals uit. We ontwikkelen de doorlopende leerlijn drones/design thinking voor het vmbo/mbo met de daarbij behorende inspirerende keuzevakken.

Wil je meer weten over hoe je de Drone Cup Finals in kan zetten in jouw eigen school? Over de masterclasses die wij voor docenten verzorgen? Of hoe we op innovatieve wijze invulling geven aan een team- of studiedag? Laat het gerust weten.