NIEUWS

Webinar data en tijden:

  • Woensdag 3 feb. 19:00 - 20:30 uur
  • Donderdag 4 feb. 10:00-11:30 uur en 15:00 - 16:30 uur.

    Geïnteresseerd? Meld je hier vooraf aan en afhankelijk van de animo kunnen er 1 of 2 webinars worden georganiseerd.

Uitnodiging gratis webinar(s) DOBOT in het VMBO

DOBOT Robotica als keuzevak binnen de verschillende profielen
Wat doen we?
We richten ons met DOBOT Robotica op de maatschappelijke behoefte om een brede basiskennis Robotica te ontwikkelen en uit te bouwen. De leerroute biedt bijzondere kansen en overbrugt de kloof tussen de huidige kennis en kunde van studenten en de behoeften aan personeelsontwikkeling in het bedrijfsleven. 

Resultaatgericht leren 
Met uitgekiende lessen kunnen leerlingen en studenten zich tot betere probleemoplossers, creatieve en kritische denkers ontplooien; vaardigheden die nodig zijn in het bedrijfsleven, en daarnaast bijdragen aan de algemene en intellectuele ontwikkeling. 

DOBOT Quick Start Workshop 
Je installeert de software en sluit de hardware op de juiste manier aan. Aan het einde van de workshop ben je in staat om met de “Teach & Playback”-functies van DobotStudio te werken, je kunt de verschillende eindeffectoren gebruiken en leert over de verschillende bewegingsassen en de verschillende soorten bewegingen. 

DOBOT Workshop Coördinatenbord 
We gaan dieper in op o.a. het coördinatensysteem van de DOBOT Magician, je leert werken met Pick & Place en het gebruik van Jumps & Loops in bewegingen. Het coördinatenbord met de bijhorende assemblage opdracht dient als basis voor deze verdiepende cursus. Na de Workshop kun je zelf met deze materie aan de slag en met toegang tot het lesmateriaal blijft het coördinatenbord een centrale rol behouden in de uitvoering hiervan.

Inhoud webinar

  • Kennismaking met de DOBOT Magician en de DOBOT Magicain Lite educatie robotarmen  
  • Introductie van het coördinatenbord en het lesmateriaal
  • Uitbreiding met de Conveyor Belt Kit; de toepassing van een lopende band uitgerust met sensoren

We laten zien hoe de software werkt en wat de mogelijkheden zijn en hoe het lesmateriaal ingezet kan worden binnen de verschillende profielen.

Daarnaast zullen we vooral ingaan op de vragen die gesteld worden. Deze vragen kun je ook al stellen in het formulier.