NIEUWS

ERA Cup - Design, build & race

Leerlingen leren een team te vormen, samen te werken, PR te bedrijven en andere softskills en natuurlijk de technische vaardigheden die nodig zijn voor het bouwen van een heuse elektrisch aangedreven kart. Door het, samen met docenten uit het vmbo, ontwikkelde lesmateriaal, is het bouwen van een kart niet alleen voor de “beste” leerlingen, maar kan eenieder daaraan deelnemen.

Op 30 september 2021 hebben wij hierover een webinar gegeven. Ben je er niet bij geweest? Klik hier om terug te kijken. 

Het bouwpakket kan in meerdere versies besteld worden. Compleet, waarbij de kart samengesteld moet worden of als casco waarbij de leerlingen zoveel mogelijk zelf maken, inclusief het frame.

Handleiding en verrijkte versie met lesmateriaal
De handleiding die via het Consortium Beroepsonderwijs is te verkrijgen is gratis beschikbaar in de standaard versie, waarbij het mogelijk is om de kart volledig te bouwen. Klik hier voor deze handleiding. Als je op de link klinkt, wordt er eerst gevraagd om je in te schrijven/te registeren. Dit is gratis. Vervolgens opent de handleiding direct of je logt opnieuw in om de handleiding te openen.
 
Wil je aan de handleiding gelijk onderwijs gekoppeld hebben, zodat je dat direct kan inzetten tijdens de les? Dan is er een verrijkte versie beschikbaar, waarbij al het theoretisch en praktisch lesmateriaal wordt bijgeleverd door middel van de techno-skills. Dit dekt het gehele profiel PIE af en meer! Zijn jullie al Zilveren lid van het Consortium, dan heb je hier nu al toegang toe.

Interesse? Neem met mij contact op.

Cees Bak
Consulent Sterk Beroepsonderwijs, ontwikkelteamleider Smart Technology.

era 1