NIEUWS

Nieuw keuzevak Slimme Technologie

Wij ontwikkelen lesmaterialen voor het nieuwe vmbo-keuzevak Slimme Technologie.

Dit doen wij in nauwe samenwerking met het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CiV) Smart Technology. Dit CiV is zeer actief in de regio Gouda. Deelnemers in dit CiV zijn onder andere: mboRijnland, Da Vinci College, KTS Teylingen, Schoonhovens College en Fioretti College. Ton de Groot, directeur van KTS Teylingen, heeft dit nieuwe keuzevak aangevraagd en we zitten zover in het goedkeuringsproces dat we er met zekerheid vanuit kunnen gaan dat dit keuzevak ook wordt goedgekeurd.

Het keuzevak Slimme Technologie zal leerlingen in het vmbo goed voorbereiden op een opleiding Smart Technology van het mbo. mboRijnland biedt inmiddels al een 4-jarige niveau 4 opleiding op dit gebied en Da Vinci heeft een keuzedeel Smart Technology. In de regio Gouda is er komend schooljaar voor alle vmbo’s lesmateriaal voor deze doorlopende leerlijn.

Maar… ook voor de rest van het land is dit nieuwe keuzevak zeer interessant. De opmerking dat er onvoldoende nieuwe technologie in de onderwijsprogramma’s PIE en BWI is opgenomen, wordt vaak gehoord. Met het nieuwe keuzevak kunt u als school dit voor al uw leerlingen oplossen.

Neem voor meer informatie contact op met de projectleider Cees Bak (06 10 97 77 35) of met de consulent beroepsonderwijs in uw regio.